Прекин на оптички врски причина за падот на мрежата на ОнеВип

Share Button

Преку мрежате на мобилниот оператор ОнеВип попладнево повеќе од еден час не можеше да се воспостави  повик.

Од ОнеВип информираат дека поради прекин на главни оптички врски се соочиле со глобален проблем кој се манифестираше со неможност за остварување повици и проблем со користење интернет.

– По брзата интервенција на екипите на ОнеВип говорните услуги за корисниците функционираат без пречки и се вратени во нормала. Во моментов интензивно се работи на отстранување на потешкотиите со употреба на интернет услугите, информираат од ОнеВип.

Од Контакт центарот на Агенцијата за електронски комуникации  велат дека операторот е должен да го извести регулаторното тело за причините за прекинот во мрежата во рок од 24 часа.

Извор: МИА

Напишете коментар