Црква Свети Никола бисер битолски

Црква Свети Никола бисер битолски

Црква Свети Никола бисер битолски

Share Button

Да се посети ова светилиште, бисер на духовноста , дар Божји за битолчаните и сите верници е навистина нешто кое со зборови не може да се опише. И стари и млади а најчесто дечињата се во посета на овој прекрасен битолски храм. Новост токму од ова место кое ќе го погледнете на фотографиите направил репортажи, и секогаш сме биле како тим топло пречекани од домаќините но и од сите посетители,кои не прегрнувале и со насмевка разговарале со нас.Низ нашите објави сме ви ги пренесувале настаните , богослужбите и слично и тоа за нас било радост. И овојпат одвојуваме една прекрасна фотогалерија од овој бисер

Фотографија на "Sv.Nikola-Bitola".

Фотографија на "Sv.Nikola-Bitola".

Фотографија на "Sv.Nikola-Bitola".

Фотографија на Novost.

Фотографија на "Sv.Nikola-Bitola".

На фотографијата мошти на св Никола во истоимената црква во Битола населба Боримечка.Светите мошти на светителот во црквата  беа донесени од страна на Ахимандритот Партениј, игумен на Бигорскиот манастир, заедно со неговото братство и сестринство на 21 мај 2013 година

обработка и фотографија Новост

 

 

уредник

Related Posts

Слепченски манастир

Коментарите се исклучени на Слепченски манастир

Најнови фотографии Света Троица (Руска црква ) – Битола

Коментарите се исклучени на Најнови фотографии Света Троица (Руска црква ) – Битола

Create AccountLog In Your Account