Ем останаа без работа ем сега и без здравствено осигурување, битолчани мака мачат да преживеат

Ем останаа без работа ем сега и без здравствено осигурување, битолчани мака мачат да преживеат

Ем останаа без работа ем сега и без здравствено осигурување, битолчани мака мачат да преживеат

Share Button

Неодамна како што објавивме од битолска телевизија беа отпуштени сите вработени а со тоа им престана работниот однос и биле одјавени . Помеѓу нив има и фамилијарни со  дечиња кои наспроти многубројните празници останаа без работа/ До Новост пристигна информација дека некои сега останаа и без работа но и без здравствено осигурување бидејќи од страна на телевизијата вработените се одјавени веќе. За повторно да се осигураат сега како невработени  требало да платат 2000 денари по основ на приходи , (во случајов приходи од плата) . Но имајќи во предвид според нашиот извор, од телевизијата не биле исплатени околу две плати (последните) па според тоа сега , од каде да се има 2000 денари да се уплати за здравствено осигурување – вели нашиот соговорник кој додава, не дај боже да се разболам ни осигуран здравствено ниту пак пари за приватно.

Угоре високо , а удолу длабоко, едно е сигурно за многумина битолчани остануваат празни и трпезите за претстојните празници но и џеповите

уредник

Related Posts

Пред Собранието на Р.Македонија се протестира против промена на името и законот за двојазичност!

Коментарите се исклучени на Пред Собранието на Р.Македонија се протестира против промена на името и законот за двојазичност!

„Македонија“ и „Предавници“ ечеше пред Собрание – денеска ќе се протестира додека трае седницата

Коментарите се исклучени на „Македонија“ и „Предавници“ ечеше пред Собрание – денеска ќе се протестира додека трае седницата

Иванов:Нема да потпишам Указ за прогласување на закон кој е донесен на насилен начин

Коментарите се исклучени на Иванов:Нема да потпишам Указ за прогласување на закон кој е донесен на насилен начин

МИЦКОСКИ СО ПОНУДА ДО ЗАЕВ

Коментарите се исклучени на МИЦКОСКИ СО ПОНУДА ДО ЗАЕВ

АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА 50 ГОДИШНА ЖЕНА И РАК И ТУМОР И ВЕШТАЧКО КОЛЕНО СЕ ДВИЖИ СО ПОМОШ НА ПАТЕРИЦА

Коментарите се исклучени на АПЕЛ ЗА ПОМОШ НА 50 ГОДИШНА ЖЕНА И РАК И ТУМОР И ВЕШТАЧКО КОЛЕНО СЕ ДВИЖИ СО ПОМОШ НА ПАТЕРИЦА

Create AccountLog In Your Account