Црвен Крст од Штип организира хуманитарна акција “од врата до врата” за помош на малечкиот Бојан.Повик до граѓаните на Штип

Црвен Крст од Штип организира хуманитарна акција “од врата до врата” за помош на малечкиот Бојан.Повик до граѓаните на Штип

Црвен Крст од Штип организира хуманитарна акција “од врата до врата” за помош на малечкиот Бојан.Повик до граѓаните на Штип

Share Button

Почитувани хумани сограѓани, Ве повикуваме да ја покажеме уште еднаш хуманоста на дело за 11 месечниот Бојан кој има тешка и ретка вродена срцева аномалија за која е потребна операција во Р.Бугарија и истата чини 15.500 евра. Опереација е закажана за 09.01.2018.По тој повод се организираат низа на активности поточно:
*на 22.12. (петок) со почеток од 20.00 час, во домот на Младите се организира Хуманитарен настан
*на 24.12. (недела) од 10.00 час ќе се реализира хуманитарна активност од врата до врата.
*од 26.12 до 28.12. (од вторник до четврток) во организација на Општина Штип на градскиот плоштад ќе се организира хуманитарен базар
*од 22.12 (петок) во организација на Општина Карбинци ќе се постават китии за донации низ оваа општина
ДА ПОМОГНЕМЕ НА МАЛИОТ НО ГОЛЕМ ХЕРОЈ БОЈАН :)- порачуваат од Црвен Крст Штип.

Од 22 декември до 26 декември хуманитарна акција за малиот Бојан

 

уредник

Related Posts

Над 500 000 евра за патарини и бензин, пратениците играат „ново оро на стара песна“

Коментарите се исклучени на Над 500 000 евра за патарини и бензин, пратениците играат „ново оро на стара песна“

Забрана за движење на тешки товарни возила воведена е и на патниот правец Битола – Ресен кај Ѓавато

Коментарите се исклучени на Забрана за движење на тешки товарни возила воведена е и на патниот правец Битола – Ресен кај Ѓавато

Create AccountLog In Your Account