Високо ниво на загаденост на воздухот и во Битола

Мерните станици регистрираат високо ниво на загаденост во Центар, Карпош, Гази Баба, Куманово, Тетово и Битола. Еколошките здруженија бараат Министерството за животна средина итно да ги стартува превентивните мерки кои беа објавени минатата недела.

Напишете коментар