ВЛАДАТА НАЛОЖИ ФОРМИРАЊЕ НА „АНАСАМБЛ ЗА АЛБАНСКИ НАРОДНИ ОРА И ПЕСНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

ВЛАДАТА НАЛОЖИ ФОРМИРАЊЕ НА „АНАСАМБЛ ЗА АЛБАНСКИ НАРОДНИ ОРА И ПЕСНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

ВЛАДАТА НАЛОЖИ ФОРМИРАЊЕ НА „АНАСАМБЛ ЗА АЛБАНСКИ НАРОДНИ ОРА И ПЕСНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

Share Button

Прес службата на Владата информираше дека на денешната седница ја разгледа и ја усвои Информацијата за потребата од основање нова Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“- Скопје.

Владата го задолжила Министерството за култура во рок од 30 дена да подготви и до Владата на Република Македонија да достави одлука за основање Национална установа „Анасамбл за албански народни ора и песни во Република Македонија“.

уредник

Related Posts

Ова е дното на живеењето.Ова е ЖИВОТ!!!?Апел за помош!

Коментарите се исклучени на Ова е дното на живеењето.Ова е ЖИВОТ!!!?Апел за помош!

Законот за ратификација за договорот со Грција тргна од Влада кон Собрание

Коментарите се исклучени на Законот за ратификација за договорот со Грција тргна од Влада кон Собрание

Заев моли за трпение: потребно е време за да се променат работите, јас ви давам збор дека ќе успееме

Коментарите се исклучени на Заев моли за трпение: потребно е време за да се променат работите, јас ви давам збор дека ќе успееме

Create AccountLog In Your Account