Во 2016 година, 29. 215 носители на домаќинства се корисници на социјална парична помош, во 2015 СПП користеле 28.018

Во 2016 година, 29. 215 носители на домаќинства се корисници на социјална парична  помош, во 2015 СПП користеле 28.018

Во 2016 година, 29. 215 носители на домаќинства се корисници на социјална парична помош, во 2015 СПП користеле 28.018

Share Button

Според податоци на Државниот завод за статистика (МАКСТАТ), вкупниот број на малолетни корисници на
социјална заштита во 2016 година изнесува 15 473, додека вкупниот број на полнолетни корисници на социјална
заштита во 2016 година изнесува 42 549.

Од вкупните права на социјална заштита кај малолетните корисници, најголемо учество имаат услугите на
социјална работа кои изнесуваат 48.9%, додека од вкупните права на социјална заштита кај полнолетните
корисници, најголемо учество имаат услугите за социјална заштита кои изнесуваат 84.5%.

Во 2016 година, 29 215 носители на домаќинства (број на домаќинства) се корисници на социјална парична
помош.

Во 2015 година  бројката на  домаќинства корисници  на  социјална парична помош изнесувала 28018

уредник

Related Posts

Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Коментарите се исклучени на Мајка од Неготино работи како кловн оти не ја примаат како воспитувач во градинка

Ова е дното на живеењето.Ова е ЖИВОТ!!!?Апел за помош!

Коментарите се исклучени на Ова е дното на живеењето.Ова е ЖИВОТ!!!?Апел за помош!

Заев тврдеше дека е противуставно униформите на полицијата да бидат двојазични

Коментарите се исклучени на Заев тврдеше дека е противуставно униформите на полицијата да бидат двојазични

Агатангел за законот за јазиците

Коментарите се исклучени на Агатангел за законот за јазиците

Create AccountLog In Your Account