Понеделник 1 јануари е неработен ден

1 -ви и 6-ти јануари 2018 година се неработни денови

Бадник е на 6-ти јануари и согласно Законот за празниците на РМ, 6 јануари 2018 година (сабота), Бадник, ден пред Божик, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Неработен е и 1 јануари понеделник.

Напишете коментар