Накитено колку да се речи, на плоштадите без еуфорија со изговор дека новите градоначалници ќе штедат

Накитено колку да се речи, на плоштадите без еуфорија со изговор дека новите градоначалници ќе штедат

Накитено колку да се речи, на плоштадите без еуфорија со изговор дека новите градоначалници ќе штедат

Share Button

Накитено колку да се речи на плоштадите низ градовите на Македонија скоро и без еуфорија но со изговор дека новите градоначалници ќе штедат, вака граѓаните ја прославија новата година, оние кои отидоа на плоштадите. И на репертоарот кај оние кои организираа дочек на Новата на градските плоштади, менито скромно на забава и изведувачи и тоа колку да се речи. Немајќи што друго да се направи за да привлечат внимание некои градоначалници се разиграле на ора,така, повеќе личело на некоја театарска претстава отколку на граѓанска прослава.Знаејќи граѓаните барем поголемиот број од нив,  што овојпат им се нуди  се одлучија новата година да ја пречекаат во најсигурната варијанта во своите домови со руска салата, кифлички и добро друштво.

Помладите новата година ја пречекаа во кафулињата и дискотеките, каде ги забавуваа локални диџеи и по некој македонски изведувач.

Се чини дека и кај Македонците почна да се применува поголемо внимание на божиќните празници додека пак Нова Година почна да се смета како една обична вечер која може да се помине без многу внимание

 

уредник

Related Posts

БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

Коментарите се исклучени на БИТОЛЧАНИТЕ СЕ САМООРГАНИЗИРААТ ЗА ДА МУ ПОМОГНАТ НА СВОЈОТ СОГРАЃАНИН ПЕЦЕ!АПЕЛ:КОЈ МОЖЕ НЕКА ПОМОГНЕ

Цветковски останува директор на МРТВ

Коментарите се исклучени на Цветковски останува директор на МРТВ

Зградата во Министерството за правда се запалила од неизгасната цигара или решо?

Коментарите се исклучени на Зградата во Министерството за правда се запалила од неизгасната цигара или решо?

(ФОТО)И ПАТИКИ “ПЛИВААТ”…КАМЕЊА И ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ – ФОНТАНАТА ЗА САМО ЕДНА НЕДЕЛА ЈА ИСПОГАНИЈА

Коментарите се исклучени на (ФОТО)И ПАТИКИ “ПЛИВААТ”…КАМЕЊА И ПЛАСТИЧНИ ЧАШИ – ФОНТАНАТА ЗА САМО ЕДНА НЕДЕЛА ЈА ИСПОГАНИЈА

Create AccountLog In Your Account