Црвениот аларм светна и во 2018-та!Високо загаден воздух вечерва според мерните станици има и во Битола

Црвениот аларм светна и во 2018-та!Високо загаден воздух вечерва според мерните станици има и во Битола

Share Button

Светнаа црвените алалрми според мерните станици за високо загаден воздух и во 2018 -та. Стар проблем и во новата година. Ја испративме 2017-та но, и во 2018-та се соочуваме со висока загаденост на воздухот.

Загадениот воздух повторно го вкучува алармот а во Скопје вечерва повторно не се дише.

Дозволените нивоа ги надминаа границите а вечерва загадени се сите скопски општини .

Многу високо ниво на загаденост има во Центар, Лисиче, Ректорат, Карпош, Гази Баба и Миладиновци.

Високо загаден воздух вечерва според мерните станици има и во Битола и Тетово, но и во Куманово.

 

уредник

Related Posts

Заев: Законот за јазиците ја доби поддршката од мнозинството граѓани на избори

Коментарите се исклучени на Заев: Законот за јазиците ја доби поддршката од мнозинството граѓани на избори

Create AccountLog In Your Account