Беровец завршил во затвор за една количка дрва

Беровец завршил во затвор за една количка дрва

Беровец завршил во затвор за една количка дрва

Share Button

Четири дена одлежал во штипскиот затвор за украдена една количка дрва. Ова е казната која ја добил Рушид од Берово, кој соочен со немаштијата и седумте гладни усти од неговите деца, се решил на ваков начин да го стопли семејството.- објави тв Стар

  • Една количка дрва борови и ме фати еден господин ми пиша казна од 4 илјади денари и ме пратија на суд. За една недела бев на суд и им велам немам од кај да платам и ме пратија да одлежам и бев таму чистевме ниви и ако треба децата пак да ги стоплам пак истото ќе го направам, кажа Рушид Демировски.

Девет членото семејство Демировски со години живее на социјалното дно, а социјалната помош не може да им ги покрие сите потреби. Ова семејство не е на списокот за да користи народна кујна, а не прима ниту државна помош за трето дете.

  • Тешко се живее, треба брашно , леб, вели Санела Демировска.

Соочени  со безизлез, тие бараат каква и да е хуманитарна помош.

  • Не треба пари, кондури, јакни што имаат да дадат за да носат овие деца, вели Рушид.

Од Центарот за социјални работи во Берово истакнаа дека бараат начини да му помагнат на ова семејството и да го вклучат во народната кујна. Но, во моментв во Берово народната кујна ја користи 31 семејство за кое се делат 77 оброци, додека семејството на Рушид и на уште две повеќедетни семејства, нема оброци. Најавата е дека во текот на овој месец ќе се бара и зголемување на оброците кои се делат во народната кујна со цел да се задоволат потребите на 110-те приматели на социјална помош. Додека државата бара начин да ги промени парадоксите во системот и бројноста на семејството да не биде пречка за добивање оброци, се чека реакцијата на хуманите за семејството Демировски.

уредник

Related Posts

Просветниот инспектор на терен во училиштето во Неготино во чиј двор јавно беше тепана ученичка

Коментарите се исклучени на Просветниот инспектор на терен во училиштето во Неготино во чиј двор јавно беше тепана ученичка

Погледнете параклисот на Света Петка во Битола, насекаде отпушоци од цигари,плукале и лушпи од семки

Коментарите се исклучени на Погледнете параклисот на Света Петка во Битола, насекаде отпушоци од цигари,плукале и лушпи од семки

Продолжуваат повиците за протести против Законот за јазиците

Коментарите се исклучени на Продолжуваат повиците за протести против Законот за јазиците

Му удрил неколку тупаници и си заминал: Детали за нападот врз пратеникот Горан Милевски

Коментарите се исклучени на Му удрил неколку тупаници и си заминал: Детали за нападот врз пратеникот Горан Милевски

ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

Коментарите се исклучени на ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

Create AccountLog In Your Account