Бутарис ние си имаме идентитет, а вие?

Бутарис ние си имаме идентитет, а вие?

Share Button

„Луѓето сакаат да си најдат идентитет“, вели Јанис Бутарис, градоначалник на Солун, после посетата на Заев.

Јани од Крушево, те излажале друже, јас идентитет имам и нема потреба да си го најдам. Тој што нема, слободно да си го бара. Инаку, добро би било во знак на добра волја, на солунскиот аеродром “Македониа” да му го вратите старото име “Микра”, кое што го сменивте во 1989, кога насетивте дека Македонија ќе се осамостои.

Тогаш, како што вели Ципрас, ова ќе биде ваш конкретен чекор, а јас ќе станам оптимист дека сте се вразумиле дека никого не може да му го спорите правото да се нарекува како што сака.

Поздрав од еден со најден идентитет.

извор dokazmk.com

уредник

Related Posts

Нападнат претседателот на ЛДП, Горан Милевски

Коментарите се исклучени на Нападнат претседателот на ЛДП, Горан Милевски

Реакција на претседателот на ГДУ, Петар Колев

Коментарите се исклучени на Реакција на претседателот на ГДУ, Петар Колев

Неофицијално причината за смртта на двајцата планинари на Кајмакчалан била хипотермија

Коментарите се исклучени на Неофицијално причината за смртта на двајцата планинари на Кајмакчалан била хипотермија

Create AccountLog In Your Account