Ден: д.м.г

На Божик Бог го прегрнува човекот и човекот го прегрнува Бог! Простувајте на сите,тоа е љубовта ваша!!!

Share Button

Запалената свеќа на Бадник и Божик во домот значи на сите оние на кои им треба помош се добредојдени

Share Button

Во Могила изгореа 800 бали слама, сопственост на општината, засега причината за пожарот е непозната

Share Button

Разбојништво врз вработена во аптека во Битола, напаѓачот со закана со пиштол и одзел 10.000 денари

Share Button

Вчера во Битола на патот А3, односно на исклучувањето кон с. Кажани се случи сообраќајна несреќа

Share Button

Почувствуван земјотрес во дојранското епицентрално подрачје

Share Button

Во 900 година свети Наум на брегот на Охридското Езеро основа манастир посветен на светиот архангел Михаил

Share Button

Нашиот преподобен и голем отец Наум, согласно воспитувањето на благородните родители, откажувајќи се од благородството

Пратениците и патните трошоци

Share Button