НАЈНОВО :

Почувствуван земјотрес во дојранското епицентрално подрачје

Почувствуван земјотрес во дојранското епицентрално подрачје

Почувствуван земјотрес во дојранското епицентрално подрачје

Share Button

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Охрид и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, денес на 5.1.2018 година во 04 часот и 06 минути регистрирше земјотрес кој потекнува од дојранското епицентрално подрачје со интензитет III според Европската макросеизмичка скала. Земјтресот беше со Рихтерова магнитуда од 3.3.

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account