НАЈНОВО :

ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија

Коментарите се исклучени на ФОТО: Со багери се урива еднојазичноста во Македонија
Share Button

Денес и вчера масовно се уриваат еднојазичните патоказни табли на патните правци низ Македонија. Уште вчера први настрадаа патоказните табли на патниот правец Прилеп-Битола-Охрид.

До нашата редакција пристигнаа фотографии на кои се гледа како багер отстранува табли на овој патен правец, дали причината за уривањето е новиот закон за јазици со кој се предвидува патоказните табли да бидат двојазични, засега е непознато.

Фотографиите се направени пред влезот за Битола, а од нив се гледа дека таблата која багерот ја товара во камион не е оштетена или уништувана, како и тоа дека одлично се познаваат напишаните патни правци.

уредник

Related Posts

Со транспаренти “И јас сум копиле”протест на новинарите пред Владата

Коментарите се исклучени на Со транспаренти “И јас сум копиле”протест на новинарите пред Владата

Create AccountLog In Your Account