Полицаец лишен од слобода – пијан, физички ја нападнал својата сопруга а таа паднала во бессознание

На 30.01.2018 година околу 20,30 часот во Куманово, во семејниот дом, В.Т. (полициски службеник) кој бил под дејство на алкохол започнал вербална расправија со неговата сопруга Н.Т.(31), а потоа и физички ја нападнал, по што истата паднала во бессознание. В.Т. е лишен од слобода, при што му бил одземен службениот пиштол, со две рамки и 30 куршуми. Веднаш е известен и Одделот за внатрешна контрола и професионални стандарди.