Извлечени странски државјани изгубени кај Попова Шапка

Share Button

Денес попладне по дојава на граѓанин во Центарот за управување со кризи пријави дека двајца странски државјани се изгубиле на Шар Планина кај Попова Шапка.
По добиеното известување беа известени полициските станици во Тетово и Попова Шапка и беше испратена полициска екипа со теренско возило, која во 17,50 часот ги пронајде и згрижи лицата.
По завршувањето на акцијата за извлекување на странските државјани беа известени надлежните субјекти.- известуваат од ЦУК