ПОСЛАНИЕ ДО РОБЕРТ ПОПОСКИ:МАКЕДОНИЈА ВО 1889 ГОДИНА Е ПРИЗНАЕНА ОД ГРЧАКАТА АКАДЕМИЈА (ФАКСИМИЛИ)!

Македонија на Македонците ,тука нема компромис,кој сака нека се менува ,но Македонија останала и послем 12 века поробување, ќе остане и понатаму г-дин Роберт Попоски.

Денес во 21 век да се дискутира да променуваме име , да доваѓаме во глупави состојби да докажуваме дека ќерката е постара од мајката ,секако дека е краајно безобразие! Не за друго , да го воскресниш најголемиот предавник Срѓан Ќерим(кодош о последен директор на СИД -Служба за информирање и документирање на СФРЈ), да оној истиот кој цели 27 години се коцка со неговиот пријател Александрос Рондос (Шеф на грчката тајна служба),а преку неговиот љубовен партнер Бото Хомбах, доста беше од глупости.

27710191_1937396479910732_6326889559744261144_o

  • Во 2008 година на претседателот на Р.Македонија н(ФИКУС) му беа предадени две книги ,моја сопственост добиени по наследен пат.
  • Книгите воопшто не се случајни , туку се од курциално значење за Макеоднскиот народ, идентитет и територија . Нив не ги пишувал никој друг , туку во далечната 1899 година се печатени во Атина од Грчката Академија на Науки, во два Тома под наслов : „ ИСТОРИЈА НА МАКЕДОНСКИОТ ЕЛИНИЗАМ“- ТОМ I, со наслов „ИСТОРИЈА НА ГОЛЕМИОТ АЛЕКСАНДАР“, и вториот Том под наслов „МАКЕДОНСИОТ НАРОД И ТЕРИТОРИЈА“

Почитуваната господа ,Роберт Поповски и останати , кога веќе сакате на мала врата да поминете нешто што ниту на голема врата не може да се помине , тогаш бадијала барате петпарашки „новинарчина“ да Ви поминат некоја стратегија која не оди така лесно.

Цел текст прочитајте го на порталот ОхридСкај и авторот Сашо Денесовски активен линк ТУКА