Битолчанец (23) живеел вонбрачно со дете (15), доби кривична пријава

Надворешната канцеларија Прилеп при Секторот за внатрешни работи Битола поднесе кривична пријава против Ќ.С. (23) од село Дебреште-гостиварско и Н.А. (47) од Битола поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело “вонбрачен живот со дете“.

Во временскиот период од почетокот на септември 2017 година до 23.01.2018 година, првопријавениот, со согласност на второпријавениот, живеел вонбрачно со 15-годишна малолетничка од Битола.