Драги Змијанац од Меѓаши: „25 Мај“ е регрутен центар за малолетничка проституција

Првиот човек на Детската амбасада  во светот,Меѓаши, Драги Змијанац, , домот „25 Мај“, во дебатна емисија на ТВ Телма, го нарече регрутен центар за малолетничка проституција што трае со години.

Според претседателот на Меѓаши недостига кривична одговорност, а Јавниот обвинител не треба да чека дојава за да поктене постапка. Исто така и  народниот правобранител треба да ги преземе поструктурирано работите, а не само да алармира туку и да преземе кривично гонење.

– Тоа што се споени „Ранка Милановиќ“ и „25 Мај“ е дефект. Од една страна имаме  деца со проблематично однесување, од друга деца со воспитно-социјално проблеми. Јас не ги аманестирам од лична одговорност министерката, директорот на Центарот за социјални рааботи, директорот на домот. Состојбата во „25 Мај“ се случува во   континуитет, односно подведување на децата од вработените, проституција… И сѐ додека нема одговорност, ова ќе се повторува – вели Змијанац кој гостуваше на тв Телма во дебатната емисија