Aктерот Владо Јовановски по повеќе од два месеца излегува од притворот во Шутка

Aктерот Владо Јовановски по повеќе од два месеца излегува од притворот во Шутка

Коментарите се исклучени на Aктерот Владо Јовановски по повеќе од два месеца излегува од притворот во Шутка
Share Button

Апелациониот суд ја прифати неговата жалба и одлучи мерката да ја ублажи со куќен притвор, а судот ќе му го одземе и пасошот.

Во притвор останува пратеникот Крсто Мукоски, неговата жалба апелационите судии не ја прифатија иако тој се пожали дека сериозно му е нарушено како физичкото така и психичкото здравје.

Пратеникот Љубен Арнаудов, како и организаторите на движењето „За заедничка Македонија“, Борис Дамовски и Богдан Илиевски добија преиначување на мерката притвор со домашен притвор и излегоа од затворот во Шуто Оризари

уредник

Related Posts

Create AccountLog In Your Account