ВМРО-ДПМНЕ: Рушењето на Ќосето е акт на длабока фрустрација и гнев кон сопствениот народ, историја и култура (ВИДЕО)

„Која е разликата помеѓу Мула Омар, талибанскиот лидер кој даде наредба за уривање на статуата на Буда која е светско културно наследство и вчерашната наредба на СДСМ да се урне споменикот на Андон Лазов Јанев – Ќосето? Која е разликата меѓу Ал Багдади, еден од лидерите на ИСИЛ кој даде наредба за уништување на древната Палмира и вчерашната наредба на СДСМ за уривање на споменикот на Андон Лазов Јанев – Ќосето?“, прашува денеска Крсте Јовановски од партијата на Мицкоски.

„Одговорот е јасен. Разлика нема! Ова се вандалски акти, целосно неприфатливи за 21 век“, сметаат Јовановски и неговата партија.