Прободено е 16-годишно момче на автобуска станица во Центар

Денеска ученик кој има само 16 години е преободен со нож

Според првичните информации момче било прободено со нож и веднаш пренесено во болница во центатот на Скопје. А немилиот настан се случил на  автобуска станица во Центар. . За среќа не е во животна опасност.

На инцидентот му претходела вербална расправија со неколку повозрасни момчиња. На враќање од средното угостителско училиште, конфликтот започнал во автобусот со број 57, продолжил надвор, на автобуската станица, при што еден од повозрасните го прободел момчето