Министерот Филипче ги укинува приоритетните упати

Приоритетните упати заминуваат во историјата, објави Канал 5.

Министерот за здравство Венко Филипче најави промени во системот „Мој термин“. За него со промените во системот може да се контролираат резервите на лекови и инсулинот.

Минатиот петок системот „Мој термин“ беше во прекин. Матичните доктори и пациенти реагираа на застојот, а најголем проблем е добивањето термин на докторите.