Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права

Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права

Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права

Коментарите се исклучени на Затворската полиција денеска со протестен марш за подобри права
Share Button

Протестен марш, денеска се одржа во Скопје од страна на затворската полиција и администрација.Маршот беше во организација на Независниот синдикат на полицијата а барањата беа следни:

-подобрување на правата на затворската полиција и администрација во затворите

  • зголемување на вредноста на бодот
  • нови вработувања

.

Маршот почна пред зградата на МРТ и продолжи покрај Владата  и Министерството за финансии.

За надминување на проблемите, како што беше истакнато на маршот, се неопходни дополнителни пари со ребаланс на Буџетот за 2018 година, нов закон за извршување и санкции и потпишување колективен договор за затворската полиција и администрацијата.

– На министерот за финансии веќе му е доставен документ со кој го потсетуваме дека ќе мора многу бргу со ребалансна сума на Буџетот да го корегира делот на парите кој се однесува на судските полицајци и да почне со разгледување на барањата за затворската полиција која не е влезена во тој ребаланс, изјави Гоце Делчев  Тодев, претседател на Независниот синдикат на полицијата.

Учесниците на маршот потенцираа дека барањата ги доставиле до надлежните институции во декември лани, но, како што велат, се уште нема одговор.

С.А

уредник

Related Posts

Пак вандализам во Битола (фото)

Коментарите се исклучени на Пак вандализам во Битола (фото)

Лажна пријава дека има поставена бомба во скопски бар

Коментарите се исклучени на Лажна пријава дека има поставена бомба во скопски бар

Народниот правобранител: Надлежните да преземат мерки и да обезбедат училишта без насилство

Коментарите се исклучени на Народниот правобранител: Надлежните да преземат мерки и да обезбедат училишта без насилство

Селмани: Објавите на Мактел не заслужуваат никаков коментар од новинарско здружение затоа што немаат никаква врска со новинарство

Коментарите се исклучени на Селмани: Објавите на Мактел не заслужуваат никаков коментар од новинарско здружение затоа што немаат никаква врска со новинарство

Create AccountLog In Your Account