„Во Македонија на македонски“, извикуваат демонстранти пред Собранието

Share Button

Пред Собранието на протест се собираат граѓани во пресрет на закажаната седница на која се очекува да биде ставен на гласање Законот за употреба на јазиците.

Видеото е на Радио Слободна Европа.

Во живо: Протест против донесувањето на Законот за јазици пред Собранието

Публикувахте от Radio Slobodna Evropa na Makedonski в 14 март 2018 г.