Повеќе од 10.000 граѓани досега ја потпишале петицијата против Законот за употребата на јазиците

Околу 10.000 граѓани до 23.00 часот ја потпишале петицијата против Законот за употребата на јазиците, која почна да се споделува на социјалните мрежи по изгласувањето на законот.