Протестот пред Собранието продолжува

Share Button

Се уште трае протестот пред Собранието на Република Македонија преку кој граѓаните искажуваат револт дека се против донесувањето на Законот за употреба на јазиците. Протестот од самиот почеток е мирен и без инциденти , има многубројни екипи на медиуми но и полициско обезбедување

Во исто време во законодавниот дом се одржува 32. собраниска седница, на чиј дневен ред е третото читање на законот и над 35.000 амандмани поднесени од опозициската ВМРО-ДПМНЕ.