(Видео) Протест вечерва во Прилеп против двојазичноста

Вечерва забележително беше присуство на многу поголем број граѓани од вчерашниот ден, а прилепчани порачаа дека продолжуваат со протестите и во наредните денови.

Трет ден по ред прилепчани во голем број излегоа на протест против донесувањето на Законот за употреба на јазиците.