Сопиште протестира против нивниот пратеник Далибор, врие од полиција, атмосферата тензична

Доказм дознава дека цело Сопиште е на нога врие од полиција, месното население протестира поради двојазичноста и бараат пресметка со пратеникот од СДСМ родум од овој крај Далибор Богдановски има недолични транспаренти кои нема да ги објавиме за да не ја палиме дополнително атмосферата, ама едно е јасно Македонија не сака да биде двојазична, и не сака промена на името, време е тоа СДСМ да го разбере