Интервју на Новост-Роланд Доша:После пет години повторно во форма

Второ интервју на Новост со познатиот Роланд Доша кој за нашите читатели овојпат открива нешто повеќе за себе

Роден сум во Суботица 1973 година, од секогаш ме интересираше бодибилдингот. Тренирав недела-две а потоа ќе престанев, мислам дека небев доволно издржлив но кога наполнив 35 години конечно донесов одлука да се занимавам со овој спорт а и со тоа докажав дека, НИКОГАШ НЕ Е ДОЦНА АКО НЕШТО СИЛНО ПОСАКУВАШ. Така во 2008 година започнав со тренинзи но имав и цел, еден ден и да се натпреварувам. Замислете останатите имаа сите по околу 20 години а јас редовно секој ден тренирав, се хранев онака како што ме советуваа оние кои се натпреварувачи.Цели 2 години тренирав и во 2011 за првпат одлучив да излезам на бина. Бев под стрес бидејки немав никакво искуство, но ако е ова тоа што го посакувам си помислив морам напред. Таму освоив второ место тоа беше куп Војводина. Истата година уште еднаш излегов тоа беше куп Србија  таму исто освоив 2 место.Од 2012 до 2013 година вкупно учествував на 16 натпревари.- вели за Новост.мк Роланд Доша

Редоследно прикажани натпреварувањата изгледаат вака

Во меѓувреме луѓето ми пишуваа прашувајќи за најразлични совети за исхрана и тренинг . Но ме прашуваа и кога ќе ме сретнеа,а јас се трудев да им одговорам на сите.

Ако јас успеав зошто да не успеат и другите. сакам да помагам на луѓето. Бев во неколку телевизии гостин но и весниците праева интервјуа со мене па и во радио но јас не се чувствувам како шампион се додека не победам на Светско првенство. Од 2013 година поминаа 5 години една година изоставив и тренинзи но еве ме пола година повторно како тренирам редовно и ако даде Бог следната година повторно ќе излезам на натпревар. Најмногу ме интересира Светското  првенство.Сакам да кажам и дека подготвувам и еден филм, кој се вика- После 5 години повторно во форма – вели Доша за новост.мк

Новост мк му посакува успех!