В недела протест на градскиот плоштад во Охрид

Граѓанската иницијатива „Македонија пред се“  известува дека на 25.03.2018 г. (недела) на градскиот плоштад во Охрид во 12:00 часот ќе го организира првиот од серијата народни протестни собири против институционалното насилие кое го спроведува нелегалната влада а на штета на македонскиот народ и држава.Ние како граѓанска иницијатива бараме: -Повлекување на насилно донесениот закон за јазици -Поништување на таканаречениот договор за добрососедство со Бугарија -Неменување на уставното име на Република Македонија со цел влез во НАТО и ЕУ -Ослободување на сите притворени и осудени поради настаните во собранието на 27.04.2017 Исто така сакаме да потенцираме дека граѓанската иницијатива „Македонија пред се“ се противи на „безалтернативноста“ наречена „Евроатлански интеграции“, т.н. опција која упорно не уценува и ни го разорува националното ткиво.Особено не сега кога новите светски геополитички промени ни отвораат една нова и реална перспек