ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ

Коментарите се исклучени на ВТОР ДЕН ОД РАБОТНАТА ПОСЕТА НА ГДУ ВО БРИСЕЛ
Share Button
Делегацијата на ГДУ (Ѓорѓи Трендафилов, Енсер Јусуфовски и Димо Петкоски) во

вториот работен ден во рамките на панелот посветен на Земјите од Западен Балкан,
учествуваше во дебатата посветена на Реформите во Правосудниот Систем на
Република Албанија.
Позицијата на Владата на Република Албанија ја претставија Теута Водо, заменик
министер за правда и Елиса Спиропали, Комисија за соработка со ЕУ на албанскиот
парламент.
Повеќе од очигледно, е дека и соседите на Македонија кои не се дел од ЕУ, ги имааат
повеќе или помалку истите проблеми во многу сфери од секојдневното живеење.
Денешниот настан послужи како можност да се утврди дека според таквите прашања-
несомнено, владеењето на правото е на приоритетната листа.
Учесниците во дебатата (членови на ЕУ парламентот) јасно ја покажаа својата
подготвеност да се поддржат земјите аспиранти, истовремено, владите на тие земји да
манифестираат прогрес во реформите, особено во делот на овие чувствителни
прашања

уредник

Related Posts

Горивата поевтинуваат за 2,5 денари по литар

Коментарите се исклучени на Горивата поевтинуваат за 2,5 денари по литар

Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Коментарите се исклучени на Тврдокорните најaвија дека во најбрз можен рок ќе организираат блокирање на аеродромот!!

Битолска Такси компанија има потреба од диспечери

Коментарите се исклучени на Битолска Такси компанија има потреба од диспечери

Времето ќе биде променливо облачно со сончеви периоди и повремени врнежи од дожд

Коментарите се исклучени на Времето ќе биде променливо облачно со сончеви периоди и повремени врнежи од дожд

Сајтот на македонското Собрание стана двојазичен. Информациите се прво на албански а потоа на македонски

Коментарите се исклучени на Сајтот на македонското Собрание стана двојазичен. Информациите се прво на албански а потоа на македонски

Специјално одделение во затворот Идризово за борци на ИСИС

Коментарите се исклучени на Специјално одделение во затворот Идризово за борци на ИСИС

Create AccountLog In Your Account