Забрана за сообраќај на тешки товарни возила има на планинските премини Ѓавато, Буково и Стража

Забрана за сообраќај на тешки товарни возила има на планинските премини Ѓавато, Буково и Стража, на патниот правец Македонски Брод – Прилеп преку планинскиот премин Барбарос, на патниот правец Кичево – Охрид преку планинскиот премин Пресека и на патниот правец крак Маврово – Дебар.