(Фото)Битолскиот ЧИНАР е најголемото и едно од најстарите дрвја во Битола и на Балканот

(Фото)Битолскиот ЧИНАР е најголемото и едно од најстарите дрвја во Битола и на Балканот

(Фото)Битолскиот ЧИНАР е најголемото и едно од најстарите дрвја во Битола и на Балканот

Коментарите се исклучени на (Фото)Битолскиот ЧИНАР е најголемото и едно од најстарите дрвја во Битола и на Балканот
Share Button

Битолскиот Чинар е најголемото и едно од најстарите дрвја во Битола и на Балканот. Се наоѓа на улица Димитар Влахов на битолскиот Баир, недалеку до Ќерим-беговиот амам и ОУ “Ѓорѓи Сугарев. Се верува дека пред 560 години го посадила затвореничка во битолскиот турски женски затвор. 

 

уредник

Related Posts

Чајот од магдонос има лековита моќ

Коментарите се исклучени на Чајот од магдонос има лековита моќ

Загатка за генијалци(решение)

Коментарите се исклучени на Загатка за генијалци(решение)

Добиле откази поради бизарна лага: Полицајци тврдат дека глувци ја изеле марихуаната од депото

Коментарите се исклучени на Добиле откази поради бизарна лага: Полицајци тврдат дека глувци ја изеле марихуаната од депото

Create AccountLog In Your Account