Планинар починал откако на патот помеѓу с.Лавци и планинарскиот дом Неолица се лизнал и удрил со главата во камен

Утрово во 10 часот во СВР -Битола пријавено е дека на патот помеѓу с. Лавци и планинарски дом „Неолица“ С.С. (65) движејќи се по патот се лизнал и удрил во камен со главата, при што од страна на планинарите веднаш по незгодата му била укажана прва помош

За овој настан веднаш била известена и Дирекцијата за заштита и спасување , испратиле екипа за помош но кога пристигнала констатирале дека лицето С.С (65)починало