Цветници во соборниот храм Свети Димитриј во Битола

Во најстарата битолска црква , посветена на Свети Димитриј по повод денешниот празник Влегувањето на Господ Исус Христос во Ерусалим (Цветници) се отслужи Божествена Литургија

На Литургијата, верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.

известува:Снежана Анеска

фото: Преспанско Пелагониска Епархија