РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Коментарите се исклучени на РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ
Share Button
РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

05.04.2018 – ВЕЛИКИ ЧЕТВРТОК
Василиева Литургија, и маслосвет по Литургијата
Почеток 07.00 ч.
Читање на 12 Евангелија
Почеток 18.00 ч.
06.04.2018 – ВЕЛИКИ ПЕТОК
Часови на велики Петок со изнесување на Плаштаницата
Почеток 07.00 ч.
Читање на статиите на велики петок
Почеток 18.00 ч.
07.04.2018 – ВЕЛИКА САБОТА
Василиева Литургија
Почеток 07.00 ч.
08.04.2018 – ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО ВЕЛИГДЕН
Златоустова Литургија
Почеток 07.00 ч.
09.04.2018 – СВЕТОЛ ПОНЕДЕЛНИК
Златоустова литургија
Почеток 0700 ч.
10.04.2018 – СВЕТОЛ ВТОРНИК
Златоустова Литургија
Почеток 07.00 ч.
13.04.2018 – ИСТОЧЕН ПЕТОК – БАЛАКЛИЈА
Златоустова Литургија
Почеток 07.00 ч.
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ОХРИДСКА АРХИЕПИСКОПИЈА ХРАМ СВ. НЕДЕЛА БИТОЛА

уредник

Related Posts

Утре се празнува светиот пророк Захарија

Коментарите се исклучени на Утре се празнува светиот пророк Захарија

(фото+видео)ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО храм Пресвета Богородица Битола

Коментарите се исклучени на (фото+видео)ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО храм Пресвета Богородица Битола

Денеска се слават светите апостоли Иродион, Флегонт, Ермо и други

Коментарите се исклучени на Денеска се слават светите апостоли Иродион, Флегонт, Ермо и други

Архиерејска Вечерна со Чин на простување во соборниот храм Свети Димитриј во Битола

Коментарите се исклучени на Архиерејска Вечерна со Чин на простување во соборниот храм Свети Димитриј во Битола

Create AccountLog In Your Account