Вчера отворен ден на АРМ на плоштадот „Македонија“- фотогалерија и видео на новост.мк

Вчера отворен ден на АРМ на плоштадот „Македонија“- фотогалерија и видео на новост.мк

Вчера отворен ден на АРМ на плоштадот „Македонија“- фотогалерија и видео на новост.мк

Коментарите се исклучени на Вчера отворен ден на АРМ на плоштадот „Македонија“- фотогалерија и видео на новост.мк
Share Button

Со изведба на точката „Егзецир“ на гардата на АРМ и боречките вештини на армиските специјалци вчера на плоштадот Македонија во Скопје, со почеток во 12 часот Министерството за одбрана и Армијата на Република Македонија организираа отворен ден со граѓаните на Република Македонија насловен „АРМ со вас“.

Граѓаните  имаа можност да го слушнат и Воениот оркестар, а како дел од настанот ќе беа претставени и оклопни возила на Армијата. на плоштадот беа поставени и  штандови на кои сите граѓани имаа можност да се информираат за воената професија и огласот за прием на професионални војници кој е во тек. Пред граѓаните  се претстави и Воената академија, Центарот за обука на пилоти и Регионалниот центар за односи со јавноста, кој е единствен НАТО центар во Република Македонија.

 

Целта на отворениот настан, според Министерството, е граѓаните одблиску да се запознаат со својата Армија и нејзините капацитети и да се информираат за воената професија и јавниот оглас за прием на професионални војници кој е во тек

подготви:Снежана Анеска

фото+видео:новост.мк

 

уредник

Related Posts

Владика Петар: Бев приведен и испрашуван на aеродром, но ми се извинија

Коментарите се исклучени на Владика Петар: Бев приведен и испрашуван на aеродром, но ми се извинија

Градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска од прв ден ја зафатило фобија дали некој ја прислушува?!

Коментарите се исклучени на Градоначалничката на општина Битола Наташа Петровска од прв ден ја зафатило фобија дали некој ја прислушува?!

Матеј не може да оди на училиште – Министерството за здравство не му обезбедило лекови

Коментарите се исклучени на Матеј не може да оди на училиште – Министерството за здравство не му обезбедило лекови

МТСП: Инспекцијата утврди прекршувања на законот од страна на Центарот за социјална работа , следуваат прекршочни и кривични пријави

Коментарите се исклучени на МТСП: Инспекцијата утврди прекршувања на законот од страна на Центарот за социјална работа , следуваат прекршочни и кривични пријави

Министерот Филипче ги укинува приоритетните упати

Коментарите се исклучени на Министерот Филипче ги укинува приоритетните упати

Create AccountLog In Your Account