Утре во 07 : 00 часот света утрена богослужба во храмот Св. Димитриј во Битола

Почитувани читатели со цел да ве информираме објавуваме каде ќе има низ битолските цркви богослужби.

 Утре во 07 : 00 часот света утрена богослужба, а  во 18 : 00 часот, до кај 22 или 23 часот богослужба во Св Димитрија… 
Во секоја црква со парохија, исто-така ќе има богослужба во чест на Велики Петок и Велики Четврток: -СВ. ДИМИТРИЈ -СВ. БОГОРОДИЦА -СВ. НЕДЕЛА -СВ. ПАНТЕЛЕЈМОН -СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА -СВ. АРХАНГЕЛ ГАВРИЛ… Но, архиерејско ќе биде во Св. Вмч Димитриј…
Не сме сигурни, дали меѓу овие храмови ќе има и во Св. Никола во Боримечка… Но, тоа е најпознато… А, на полноќ – Сабота преку Недела, пасхална полуноќница и Воскресна архиерејска божествена литургија за Велигден до зорите во храмот Свети Димитриј…