Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово

Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово

Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово

Коментарите се исклучени на Утре на Велики Петок, изведување на Светата Плаштаница низ Широк Сокак и оплакувањето Христово
Share Button

На ден: Велики Четврток – Тајната Вечера, во Соборниот храм Св. В-мч Димитриј во Битола, со почеток во 18 : 00 часот, ќе се отслужат Царски Часови со читање на дванаесет Евангелија, и изнесувањето на Светиот Крст… наредниот ден ВЕЛИКИ ПЕТОК, ќе биде изведувањето на Светата Плаштаница и оплакувањето Христово низ Широк Сокак во Битола, на кои ќе биде Митрополитот- известуваат од Битолски Православни Цркви

уредник

Related Posts

Свети Јован Богослов – Свечена Слава и богослужба на манастирот кај Германски гробишта во Битола

Коментарите се исклучени на Свети Јован Богослов – Свечена Слава и богослужба на манастирот кај Германски гробишта во Битола

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Коментарите се исклучени на РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ВО ХРАМОТ „СВ. ВМЧ-ЦА НЕДЕЛА“ ЗА ВРЕМЕ НА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Денес е пренос на моштите на Светиот отец Николај- Мирликискиот чудотворец

Коментарите се исклучени на Денес е пренос на моштите на Светиот отец Николај- Мирликискиот чудотворец

Утре се празнува големиот празник Ѓурѓовден, Свети великомаченик Георгиј

Коментарите се исклучени на Утре се празнува големиот празник Ѓурѓовден, Свети великомаченик Георгиј

Денес е Пренос на моштите на Свети Јован Златоуст

Коментарите се исклучени на Денес е Пренос на моштите на Свети Јован Златоуст

Денеска “Второ Воскресение Христово”во храмот Св, Димитриј во Битола се читаше Светото Евангелие Божјо на разни јазици

Коментарите се исклучени на Денеска “Второ Воскресение Христово”во храмот Св, Димитриј во Битола се читаше Светото Евангелие Божјо на разни јазици

Create AccountLog In Your Account