Предвелигденски пуштена во употреба реконструираната битолска фонтана

Предпразнично и предвелигденски во центарот на Битола пуштена е во функција реконструираната фонтана.

Се  разубави овој дел од градот, објектот конечно  ја доби својата функционалност и намена, притоа зачувувајќи ја историската вредност и значење