Дедото на Тамара доби условна казна за нелегално поседување оружје

Дедото на малата Тамара , Љупчо Стојановски призна вина дека нелегално го поседувал оружјето кое го впери во  ексминистерот за здравство Никола Тодоров. Казната за дедото на Тамара за ова дело е условна  2 години затвор кои нема да ги одлежи доколку во рок од 5 години не стори кривично дело. Во врска пак со  кривичното дело убиство во обид за кое го терети обвинителството, рече дека не се чувствува виновен, предметот е издвоен и започна судење