Погледнете фотографија од пред 100 години и фотографија од денес, денес како да сме под духовно ропство

Погледнете фотографија од пред 100 години и фотографија од денес, денес како да сме под духовно ропство

Погледнете фотографија од пред 100 години и фотографија од денес, денес како да сме под духовно ропство

Коментарите се исклучени на Погледнете фотографија од пред 100 години и фотографија од денес, денес како да сме под духовно ропство
Share Button

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!
ПОЧИТУВАНИ ВЕРНИЦИ ВЕЧЕРВА И УТРЕ СЕ СЛАВИ ИСТОЧЕН ПЕТОК – БАЛАКЛИЈА “ЖИВОНОСЕН ИЗВОР” ОВОЈ ПРАЗНИК ОД СЕКОГАШ БИЛ МНОГУ СЛАВЕН НА СЕКАДЕ ВО ПРАВОСЛАВИЕТО А ПОСЕБНО ПОСТАРИТЕ БИТОЛЧАНИ СО РАДОСТ СЕ СЕЌАВААТ НА ТИЕ УБАВИ МИНАТИ ВРЕМИЊА. НО ШТО СЕ СЛУЧИ ШТО ПОВЕЌЕ НЕ Е ТАКА? НА ФОТОГРАВИИТЕ Е КАМБАНАРИЈАТА НА ХРАМОТ СВ. НЕДЕЛА ВО БИТОЛА И ДВОРОТ ПРЕД КАМБАНАРИЈАТА. МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ И ПРЕДПОСТАВИТЕ ЕДНАТА ФОТОГРАФИЈА Е ОД ПРЕД СТО И КУСУР ГОДИНИ КОГА МАКЕДОНИЈА БИЛА ПОД ОТОМАНСКОТО РОПСТВО НО НА ДЕНЕШЕН ДЕН ДВОРОТ Е ПОЛН СО НАРОД. А НА ДРУГАТА ФОТОГРАФИЈА Е ДЕНЕС КОГА МИСЛИМЕ И ВЕРУВАМЕ ДЕКА МАКЕДОНИЈА Е СЛОБОДНА. НО ФОТОГРАФИИТЕ А И РЕАЛНОСТА ПОКАЖУВАТ ДЕКА ДЕНЕС СМЕ ПОД ДУХОВНО РОПСТВО. ЗАТОА АПЕЛИРАМ ДА СЕ ОСЛОБОДИМЕ И СО ДУША И СРЦЕ ДА ГО ПРОСЛАВИМЕ ОВОЈ ПРАЗНИК НА МАЈКАТА БОЖЈА КОЈА И САМАТА Е ИЗВОР НА ЖИВА ВОДА НА ИСЦЕЛЕНИЕ НА ДУШИТЕ И ТЕЛАТА, ТОА ДЕНЕС НИ Е МНОГУ ПОТРЕБНО . ХРИСТОС ВОСКРЕСНА! ЗА МНОГУ ГОДИНИ! ПОВЕЛЕТЕ УТРЕ ВО 07 ЧАСОТ НА ВОСКРЕСЕНСКА УТРЕНА БОГОСЛУЖБА СО СВЕТА ЗЛАТОУСТОВА ЛИТУРГИЈА!

фотографија од денес

фотографија од пред 100 и повеќе години

Погледнете како се славело , панаѓур пред црквата Света Недела во Битола во 1911 година – видео

Πанаѓур пред црквата Св – Недела во Битола.1911г.

Πанаѓур пред црквата Св – Недела во Битола.1911г.

Публикувахте от Тешкото Јанаков Гјорги в 13 септември 2016 г.

уредник

Related Posts

ФОТО НА ДЕНОТ:БИТОЛСКИОТ ПАРАКЛИС НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ ПЕТАР И ПАВЛЕ

Коментарите се исклучени на ФОТО НА ДЕНОТ:БИТОЛСКИОТ ПАРАКЛИС НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ ПЕТАР И ПАВЛЕ

Во оваа црква кој сака да помогне со физичка работа околу изградба на новиот објект нека се пријави

Коментарите се исклучени на Во оваа црква кој сака да помогне со физичка работа околу изградба на новиот објект нека се пријави

Денеска е „Свети Антониј Велики“ – За многу години!

Коментарите се исклучени на Денеска е „Свети Антониј Велики“ – За многу години!

Утре се празнува големиот празник Ѓурѓовден, Свети великомаченик Георгиј

Коментарите се исклучени на Утре се празнува големиот празник Ѓурѓовден, Свети великомаченик Георгиј

Create AccountLog In Your Account