Поцрвене водата во езерото Козјак – Фото

Поцрвене водата во езерото Козјак – Фото

Поцрвене водата во езерото Козјак – Фото

Коментарите се исклучени на Поцрвене водата во езерото Козјак – Фото
Share Button

Поцрвене водата во Козјак, кое е најголемото вештачко езеро во Европа. Граѓаните се зачудени од оваа појава, а од ЕЛЕМ за „Макфакс“ велат дека тоа е нормално во овој период од годината.

„Станува збор за алги, кои секоја година во овој период цветаат и се појавуваат. Тоа е природна појава“, појаснуваат од ЕЛЕМ.

Од Министерството за животна средина и просторно планирање тврдат дека езерото е премногу валкано и поради тоа на 22 април ќе организираат чистење. Според нив, во водите има пластики и остатоци од отпад.

уредник

Related Posts

Нема веќе субвенции за македонска музика

Коментарите се исклучени на Нема веќе субвенции за македонска музика

Загатка за генијалци

Коментарите се исклучени на Загатка за генијалци

Create AccountLog In Your Account