Савески: Шарената револуција е предадена откако многу нејзини активисти седнаа во владините фотелји

Савески: Шарената револуција е предадена откако многу нејзини активисти седнаа во владините фотелји

Савески: Шарената револуција е предадена откако многу нејзини активисти седнаа во владините фотелји

Коментарите се исклучени на Савески: Шарената револуција е предадена откако многу нејзини активисти седнаа во владините фотелји
Share Button

Здравко Савески, граѓанскиот активист, член на Левица како и еден од најборбените учесници во протестите низ изминатите години, смета дека Шарената револуција покрената пред две години сега е изневерена бидејќи многу од тогашните заложби не се реализирани.

Исто така тој забележува што многу од граѓанските активисти сега седнаа во владините фотелји.

Шарената револуција е предадена и изневерена. Но, колку и да е оправдано плукањето по оние што заќутеа штом седнаа на фотелјите, треба да се постави и прашањето: при толкава слепотија на толкав број луѓе дека СДСМ се нема променето и дека т.н. граѓански активисти работат во дослух со нив – па како е можно да се очекува дека Шарената револуција нема да биде предадена и изневерена?, прашува Савески на социјалните мрежи.

izvor Sitel

уредник

Related Posts

Сопиште протестира против нивниот пратеник Далибор, врие од полиција, атмосферата тензична

Коментарите се исклучени на Сопиште протестира против нивниот пратеник Далибор, врие од полиција, атмосферата тензична

Животот дојде во Македонија ама поскап

Коментарите се исклучени на Животот дојде во Македонија ама поскап

Обвинителството отвора истрага за полицајката и пајакот

Коментарите се исклучени на Обвинителството отвора истрага за полицајката и пајакот

Порака до Путин: Смотани сме, ама со к’смет!

Коментарите се исклучени на Порака до Путин: Смотани сме, ама со к’смет!

Роднини на нови владини функционери дел од листата добитници на пари од државата

Коментарите се исклучени на Роднини на нови владини функционери дел од листата добитници на пари од државата

Create AccountLog In Your Account