На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола

Коментарите се исклучени на На Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)Слава на храмот Света Недела во Битола
Share Button

Денеска е Источен петок празник кој е слава на битолската црква Света Недела

На источен петок, свечено во храмот Св. Вмч-ца Недела во Битола, со Божествена Литургија која  веќе започна во 08 : 00. Меѓу поголемите храмови слави, на Света Недела празник е Источен Петок Балаклија (трет храмов празник)

фото – новост.мк

уредник

Related Posts

Утрово во битолската црква посветена на Св Недела, Духовден – Света архиерејска Божествена Литургија

Коментарите се исклучени на Утрово во битолската црква посветена на Св Недела, Духовден – Света архиерејска Божествена Литургија

Свети Јован Богослов – Свечена Слава и богослужба на манастирот кај Германски гробишта во Битола

Коментарите се исклучени на Свети Јован Богослов – Свечена Слава и богослужба на манастирот кај Германски гробишта во Битола

Create AccountLog In Your Account