Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците

Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците

Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците

Коментарите се исклучени на Студентски собир во Битола против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците
Share Button

Младите денеска кај битолскиот плоштад Магнолија се собираат од 18 часот па се до 20 часот. Станува збор за студентски собир преку кој младите го креваат гласот против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците.

-После Штип, се крена и Битола – Град по град, ние студенти го креваме гласот против промената на името и воведување на „предлог-законот за употреба на јазиците“.
ДА КАЖЕМЕ ГЛАСНО НЕ ЗА ПОДЕЛБИТЕ И УНИШТУВАЊЕТО НА НАШАТА ДРЖАВА!- велат  од Млади за Македонија

Да се прекинат преговорите со Грција, бараат студентите кои  се собраа во Битола на плоштадот Магнолија

Обединети под иницијативата „Млади за Македонија“ нагласуваат дека Законот за употреба на јазиците е неуставен и ќе нанесе само штета на државата

С.А

фото новост.мк

уредник

Related Posts

Се поместуваат ли се уште плочките низ Широк сокак при движење? Жена се засопна и падна

Коментарите се исклучени на Се поместуваат ли се уште плочките низ Широк сокак при движење? Жена се засопна и падна

Create AccountLog In Your Account