СКАНДАЛ И ГОЛЕМ СРАМ НА ОПШТИНА БИТОЛА ГО УНИШТУВААТ СПОРТОТ И УСПЕШНИТЕ КЛУБОВИ???

Sashko Mircevski се чувствува  гневно.

Во 2017 година Нинџуцу Клуб Битола учествуваше на 6 професионални ММА турнири во Загреб, Дизелдорф, Атина, Дубровник, Солун, Подгорица и оствари дури и успех против школи што се 20 години понапред во секој поглед од нас и сите наши македонски школи за боречки вештини и спортови.Учествувавме во најсилниот боречки спорт што некогаш постоел и што ретко кој би можел да такмиче во овај спорт.Се боревме и во Ниш,Монтана (Бугарија) во делот за Бразилска Џиуџицу каде имавме и од двата турнири меѓународни прваци и освоено многу медали.Бевме и во Џиуџицу учесници во Штип и Скопје на државно и меѓународно ниво со нашиот друг клуб каде покажавме и докажавме што сме и кои сме со дела .Момент кога со “ДЕЦА” ” од 17 години правам успех ретко кој сака да слушне за тие деца кои нажалост сега мора половина од нив да работат келнери,шанкери да заработат за основна егзистенција , а можат да ја претставуваат Македонија . Денеска одам да прашам во нашата Општина Битола до каде е процедурата за барање што го имав поднесено од Нинџуцу клуб Битола и ми кажуваат дека не го познавале нашиот клуб и не е одобрено барањето , а цел Балкан слушна за нас па и подалеку и ден денес ми се јавуваат менаџери да ми бараат борци за турнири.На денот на спортисти на Битола добиваме признание за тројца млади спортисти што не знам дали друг боречки клуб од Битола добил толку за оваа година, а уште тројца не ги номинирав со исти резултати.Правиме семинар со експерти од Минхен кои ни го даваат правото да бидеме дел од нивниот тим во делот на бразилскаЏиуџицу .Се трудиме да создадеме европска школа со многу напор и пот.Кога сите одат на 1Мај по ливади јас со моите најсериозни воини потиме на татами, кога сите викенд излегуваат по кафеани, дискотеки јас и моите борци вежбаме, за мене нема викенд одмор , јас и моите борци вежбаме да создадеме нешто , школа пред се од која ќе треба да излегуваат борци за почит ако во ова опшество се знае барем малку за тој збор.За кого да ги посветиме нашите победи во иднина кога ќе одиме на турнири за БИТОЛА???? За МАКЕДОНИЈА????? Бевме на 10 турнири за боречки спортови (6 ПРОФИ ММА)колку и да не не сакаат ајде нека успеат да појдат во една година не само со еден борец туку тим од борци, остваривме 4 семинари и сите други боречки битолски клубови се понаградени од нас ( немам ништо против нив ) но кај да се ЖАЛИМЕ тука за тоа??????
Јас сум секој ден на планина, на вечер на душеци во сала за да создадеме нешто .Јас не сум политички определен сакам само да вежбаме да го развиваме боречкиот спорт колку што дозволуваат можностите, а во нашата Општина Битола не го знаат Нинџуцу Клуб Битола .Бараа во барањето да ги оправдам ланските 15 000 денари , а јас оправдав 150 000 денари , а како успеавме да ги оствариме турнирите само јас си знам најдобро.И сега ќе излезат некои да ми кажуваат работи со клубот ќе го добиеш тоа што го заслужи???Кој мотив , која воља да се има да се вложи живот во боречки вештини за да ги мотивираш да вежбаат учениците и баш во момент кога правиш најголеми резултати влегуваш во најголеми битки кои ретко кој би влегол те блокираат оние кои се нарекуваат државни установи се должни да помогнат но не и во нашата Општина Битола нажалост. Во нашето опшество онај кој се развива, оди напред , создава не е пожелен и затоа голем дел интелектуална маса не случајно си заминаа од нашата Битола.Добар момент да се замисли човек каде да го потроши својот животен потенцијал и енергија .