СКАНДАЛ:СИЉАН МИЦЕВСКИ ГРАДИ ДИВОГРАДБИ НА ПЕЛИСТЕР СО АМИН НА СУГАРЕСКИ И ПЕТРОВСКА(ГАЛЕРИЈА)

Градоначалничката на Општина Битола Наташа Петровска уште непоминати 8 месеци на нејзиниот мандат,започна да се однесува дабетар од нејзиниот претходник Владимир Талески.Можеби нејзината професија ,Дипломиран професор по математика ,представува базична основа за Весела Математика,но нејзината  магистратура по  менаџмент на човечки ресурси при Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје, на тема: „Наставни програми во функција на задоволување на потребите и можностите на учениците,би требало да ја надогради во задоволување на потребите не научениците , туку на ТАЈКУНИТЕ!

Редакцијата Охридскај пред една недела направи фотографии на новиот објект,надграден и проширен за цели два ката ,а проширен два пати повеќе од базичниот проект и основите на поранешната стара градба во Националниот Парк „ ПЕЛИСТЕР“ , на местото на старата градба која ја имаше „ГП Пелистер“ започнато пред 10 години .

Во меѓу време (она матно пусто време) , сите објекти околу ПТТ,Објектот „Госрско Око“ ,замислите ги превзема ,а не купува под крајно сумнителни околности и постапки и ГП „Пелистер Битола “ буквално прави Мини Тврдина во најубавиот дел на Националниот парк „Пелистер“ во Битола?!

Цел текст за овој скандал читајте го на ohridsky.com

Фотографија на Sasho Denesovski.